Sveriges bästa

Links 12-hål

Sommarro Links

En hyllning till Linksgolf

I Skottland började man spela golf nära havet i området mellan sanddyner och jordbruksmark. Kännetecknande för detta område är sanddyner, mjukt rundade kullar och en sandig jord som bättre lämpar sig för gräs och golf än jordbruk. I Skottland kallas detta område för linksland och golfbanorna som ligger utlagda där för linksbanor. Utanför Storbritannien och Irland finns mycket få områden som kan kallas äkta linksland.

Vi är stolta över att design och konstruktion håller högsta kvalité. Banan kan platt ut på håll men väl ute på rundan kommer du märka att alla hinder ligger rätt placerade. Bunkrar och dammar är rätt placerade både avseende utslag och inspel. Självklart är våra bunkrar synliga så att du inte blir överraskad när du spelar hos oss första gången. Våra greenområden är intressanta genom finurligt ondulerade greener. Vi tycker vi har Karlstads bästa greenområden! Prova själv så får du se.

Om man får önska vill man ha massor av sand när man skall bygga en högklassig golfbana. Sommarro är byggd på sanddeltat som Klarälven skapat under hundratals år, vilket är ett i det närmaste perfekt underlag för en golfbana. Sedan starten 2006 har vi aldrig stängt banan pga regn och vi har längst golfsäsong i regionen.

 

Greenfee och bokning

På Sommarro Links tillämpar vi dynamisk prissättning och förskottsbetalning av Greenfee. Tidsbokning sker i appen Sweetspot (läs mer här) eller direkt till/på Sommarro 054-159015.

Inga rabatter ges på det dynamiska priset. Rätt till avbokning och full återbetalning kan ske upp till tre timmar före bokad tid. Pengarna återbetalas direkt till samma kort som du betalade med.

Juniorer har 50 % på den dynamiska Greenfee som gäller vid bokningstillfället.

Alla Guldmedlemmar kan erbjuda 10 % Greenfeerabatt (på den dynamiska Greenfee som gäller vid bokningstillfället) till sina gäster om de spelar i samma boll/bokning.

Tidsbokningen är för ditt första varv med 12-hål, vill du spela mer bokar du en ny tid på plats.

Frikort & Priser

Golfbil (max 2 pers) – 3 timmar 300 kr
Vagnhyra 50 kr
Hyra 1/2 golfset inkl. bag 200 kr

Om ni vill ha en gruppbokning längre i förväg, kontakta oss.

Om du saknar kvitto eller annat bevis på erlagd betalning tillkommer en kontrollavgift på 1000 kr förutom ordinarie greenfee.

För medlemmar i PGA, SGF, SGA & GAF med introduktionskort gäller fritt spel på Links vid ett tillfälle under året. Obligatoriskt att kontakta klubbchef, greenkeeper eller pro senast en dag före speldagen. För oanmälda eller återkommande besök erläggs 50 % av ordinarie greenfee utan eventuell rabatt.

Bokningsregler

Hos oss bokar du din speltid via appen Sweetspot eller direkt till/på Sommarro.

Vid bokning skall Golf-Id uppges

Senast 20 minuter innan start skall man ankomstmarkera sig i Sweetspot eller receptionen.

Vid “no show” (ej på plats) utan giltigt skäl kommer vi att ta kontakt med spelaren och ersättning utgår.

Gästspelare med hcp 37 – 54 skall ha sällskap av minst en spelare med officiellt hcp.

När det är mycket bokningar på banan kan vi sätta ihop fyrbollar för att frigöra starttider.

Vi använder oss av OnTag scorekort som du kan få i receptionen eller via deras app.

Vi rekommenderar även Golf GameBook för scorekort och banguide

Banöversikt Links